De hybride werkomgeving

De hybride werkomgeving – hoe begint u eraan ?

Hoewel thuiswerk en telewerk diverse uitdagingen en overwegingen inhoudenzijn ze in coronatijden niet weg te denken. Maar hoe integreer je ‘thuis’ met ‘kantoor’ en pak je de hybride werkomgeving aan? Hoe laat je thuiswerkers gebruik maken van dezelfde infrastructuur als op kantoor? Mobiel printen, printapps en documentdeelplatforms helpen hierbij!

Printen, kopiëren en scannen waar en wanneer we willen 

Door de digitale versnelling krijgt de trend om te kunnen werken waar en wanneer we willen, extra stimulansWe worden steeds mobieler en flexibeler in onze manier van werken. Printen en kopiëren op afstand, scannen naar e-mail, faxen vanaf PC of smartphone kunnen dan ook niet achterblijven. Het zijn taken die je zorgeloos moet kunnen doen als je thuis werkt of op verplaatsing.  

Mobiel printen: printen en scannen waar en wanneer je wil, ook thuis 

Een logisch gevolg van het thuis- en telewerk is dat je overal vlot kan printen en scannen. Ook op een toestel dat in een netwerk staat waar je thuis of in een co-working plek al dan niet toegang tot hebt.  

Met de Xerox printapps kan dit heel eenvoudig. De Xerox Workplace Cloud app is een applicatie uit de app-galerij van Xerox. Dankzij deze app kan je met je device en een stukje software op de printer via de cloud van Xerox printen en scannen alsof je je in je eigen netwerk bevindt. Je kan dus je documenten of foto’s rechtstreeks printen op een Xerox printer in je buurt, waar je je ook bevindt. 

Printen via de cloud 

Een stap verder is printen via de cloudAl je printopdrachten worden via je pc, laptop of smartphone doorgestuurd naar de cloud. De opdrachten parkeer je daar in de wachtrij tot je je zelf identificeert aan een printer en je de afdruktaak bevestigt. Je kan dus waar en wanneer ook printopdrachten doorsturen en op iedere printer die je credentials herkent je documenten printen of uit de wachtrij halen en verwijderen. 
Het voordeel om via de cloud te werken? Je hoeft zelf niet te zorgen voor de installatie en het onderhoud van lokale servers. Die taken neemt Xerox van je over. 

Printen, scannen en faxen dankzij de Xerox printapps 

Een handig hulpmiddel bij het thuiswerk zijn dus de apps uit de Xerox App gallery. Deze apps zorgen voor beveiliging als je bijvoorbeeld thuis bedrijfsgevoelige documenten gebruikt. 

Wat kan je nog doen met de Xerox apps? 

  • Een handgeschreven notitie converteren naar een bewerkbaar bestand of audiopodcast. 
  • Fysieke en digitale bestanden vertalen 
  • Gepersonaliseerd printen 

Platform voor veilig samenwerken en opslaan van informatie 

Wist je dat een derde van onze werktijd verdoen met zoeken naar documenten? Dankzij het Xerox® DocuShare® Content Management Platform of 0365 kan je documenten digitaliseren en veilig opslaan. Wat kan je nog doen met dit documentdeelplatform? 

  1. Efficiënt delen en managen van documenten 
  1. Documenten routeren volgens geautomatiseerde workflows 

Hybride werkomgeving, wij denken graag mee ?

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.