Print Management

ga bewuster om met het gebruik van je printers

Een organisatie wil enerzijds zijn omzet verhogen en de kosten verlagen of beter onder controle houden.  Kost controle is enkel mogelijk als je weet wat er gebeurt in de organisatie, anders is het simpelweg uitgaven wegsnijden.  Als de kostenbesparing gepaard kan gaan met een groter doel, als bijvoorbeeld het milieu – onze toekomst, dan wordt het strategisch.  Stel je voor dat je je medewerkers kan bewegen om bewuster om te gaan met print ?  Wat zou dat kunnen betekenen : de gebruiker wordt gewezen op de kosten van de printopdracht, de impact van de printopdracht op het milieu, zou je dan een gedragswijziging kunnen inzetten ?   

Controle tot in de kleinste hoekjes 

Het managen van de verschillende kopieertoestellen in de werkomgeving, device management, is essentieel en leidt tot een optimale productiviteit. Dat geldt ook voor je printerpark. Printers die technisch en softwarematig in orde zijn en goed gemanaged worden, zorgen voor een rimpelloos parcours in het gebruik. Toch zitten er nog flink wat dode hoeken in dat parcours.  Die kan je opvangen met print management.  

Stippel je eigen strategie uit 

Met device management organiseer je de controle over het toestel. Dankzij print management kan je een printstrategie uitstippelen en meer controle krijgen over het printen zelf. Je kan het afdrukken van documenten binnen je onderneming beter organiseren en stroomlijnen. Zo kan je bijvoorbeeld bepalen welke gebruikers in kleur mogen printen, wie er moet badgen of inloggen om te kunnen printen om zo de afdrukken naar een bepaalde kostenpost of kostenplaats te kunnen leiden. Je kan instellen dat alles wat vanuit outlook komt in zwartwit en recto verso wordt afgedrukt. Ook de functie ‘ follow me ’ waarbij de prints uit het toestel rollen waar je op dat moment het dichtst bij bent, behoort tot print management 

Print management: printstrategie op basis van data   

Met print management bepaal je niet alleen wat er op de printer zelf gebeurt, je controleert het ook. Iedere scan, elke print kan getrackt worden. Op basis van de data die je hiermee verzamelt, kan je nadenken over de samenstelling van je printerpark. Misschien is het slimmer om in plaats van iedereen een eigen printer geven, één groot toestel per vijf medewerkers te installeren? Het is een logica die je pas ontdekt na het invoeren van een doordachte printstrategie gebaseerd op het onderzoek via de Fleet Management Portal. 

Slimme softwareXerox Workplace, PaperCut en Equitrac 

Bij print management horen een aantal softwarepaketten van Xerox zelf en externe leveranciers. Eén van belangrijkste is PaperCutPaperCut is een cross-platform oplossing. De software bewaakt, stuurt, quoteert en verrekent het gebruik van je printers. Het is ontworpen om verantwoordelijk gebruik te bevorderen. Een ander intelligent pakket is Equitrac. Equitrac laat je toe het printergebruik in kaart te brengen en te bepalen hoe printers worden gebruikt.  

FLEET MANAGEMENT PORTAL

PAPERCUT

WORKPLACE CLOUD

WORKPLACE SUITE

Stel uw vraag
close slider
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.