Print Management

slimmer, zuiniger en veiliger printen

Stel u voor dat u uw medewerkers bewuster kunt laten printen? Dat u hen bewust  kan maken van de kosten van de printopdracht en van de impact op het milieu. Hoe zou u deze gedragswijziging kunnen inzetten? Maak kennis met Print Management.

 

Device management: controle over kopieertoestellen en printers

Het veilig managen van de  kopieertoestellen op de werkplek – wij noemen dit print security – is essentieel en leidt tot een optimale productiviteit. Dat geldt ook voor uw printerpark. Printers die technisch en softwarematig in orde zijn en goed gemanaged worden, zorgen voor een rimpelloos parcours in het gebruik. Toch zitten er nog flink wat dode hoeken in dat parcours. Die kan je opvangen met print management.

 

Print management: stippel uw printstrategie uit 

U stippelt een printstrategie uit die het printen van documenten binnen uw onderneming beter organiseert en stroomlijnt.

  • Bepaal welke gebruikers in kleur mogen printen;
  • Bepaal wie moet badgen of inloggen om te printen om zo de afdrukken naar een bepaalde kostenpost of kostenplaats te sturen;
  • Bepaal wat in zwartwit en recto verso moet worden afgedrukt;
  • Bepaal de ‘follow me’ functie: prints rollen uit dat toestel waar u op dat moment het dichtst bij bent;

 

Printen op basis van data

U bepaalt niet alleen wat er op de printer zelf gebeurt, u controleert het ook. Iedere scan, elke print kan getrackt worden. Op basis van de data die u hiermee verzamelt, kunt u uw printerpark samenstellen. Misschien is het slimmer om in plaats van iedereen een eigen printer geven, één groot toestel per vijf medewerkers te installeren? Het is een logica die u ontdekt na het invoeren van een doordachte printstrategie gebaseerd op het onderzoek via de Fleet Management Portal.

 

Slimme printersoftware: PaperCut 

Maak kennis met de softwarepakketten van Xerox en onze partners

 

  • PaperCut on premise is een cross-platform oplossing. De software bewaakt, stuurt, quoteert en verrekent het gebruik van uw printers. Het is ontworpen om verantwoordelijk gebruik te bevorderen.
  • Papercut – Cloud heeft alle functionaliteiten zoals hierboven vermeld maar dan zonder de printserver, cloud hosted printing.

 

Meer weten over Print Management dat u geld bespaart? De XsolveIT Welkom Desk is bereikbaar op 03 77 888 10 of via helpdesk@xsolveit.be.

Wil u meer weten over Print Management ?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel uw vraag
close slider
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.