Cloud printing

De toekomst van printen zit in de cloud

In een kantoor- of bedrijfsomgeving draaien heel wat toepassingen al in de cloud in plaats van op fysieke servers. Ook bij kmo’s. Documenten worden opgeslagen op een opslagdienst als Dropbox, Google Drive of OneDrive. ERP-, CRM- en boekhoudpakketten werken via de cloud. Dat maakt het mogelijk om mobiel te werken en gegevens eender waar, op eender welk toestel te raadplegen en te bewerken.

Je laptop, mobiele telefoon of tablet wordt een virtuele werkplek. Waar jij en je collega’s ook zijn, jullie kunnen eenvoudig digitaal samenwerken. Tegelijkertijd blijft het printerpark achter, en dat is een gemiste kans. Als je eender waar kunt beschikken over al je gegevens en toepassingen, waarom zou je dan ook niet eender waar kunnen printen of scannen? De oplossing zit hem in de cloud en geconnecteerde printers!

Cloud Printing

Veel bedrijven hangen nog vast aan de toestellen die op hun kantoor staan. Draadloos printen op een kantoor is misschien alomtegenwoordig, maar eens een medewerker daar niet is, wordt printen lastiger. Wanneer hij of zij thuiswerkt, op de baan is of in een co-workingruimte aan de slag is, kan hij of zij niet meteen iets afdrukken. Nochtans is mobiel(er) werken en co-working een belangrijke trend in het professionele landschap, die alleen maar belangrijker zal worden. Printoplossingen moeten die evolutie niet hinderen, maar net faciliteren.

Mobiele werknemers, mobiel printen

Om aan de noden van een groeiende mobiele workforce tegemoet te komen, ontwikkelde Xerox zijn Mobile Print Solution, onderdeel van het pakket slimme Managed Print Services. Dankzij de Mobile Print Solution nemen je werknemers hun workflows op het vlak van documentbeheer overal mee naartoe. Zo werken ze overal productief met hun vertrouwde tools. Een van de highlights is het wereldwijde netwerk van geconnecteerde, publiek beschikbare printers dat voor gebruikers ter beschikking staat. Je medewerkers versturen een printopdracht naar de cloud via hun mobile device of laptop. Vervolgens lokaliseren ze een aangesloten printer in de buurt. Ter plaatse authenticeren ze zich bij het toestel, waarna de printopdracht uit de machine rolt.

Veilig printen waar je ook bent

Dankzij deze dienst kan je eender waar afdrukken. En wel op een veilige manier, want alles verloopt via beveiligde cloudservers. Bovendien kan alleen de opdrachtgever de documenten opvragen bij het toestel. Het systeem is ook bijzonder nuttig voor gebruik in co-workingruimtes. Wanneer het gekoppeld wordt aan een credit- of betaalsysteem hoef je zelfs niet meer te investeren in je eigen toestel. Dat staat op kantoor, terwijl jij en je werknemers mobiel werken. Je cloud printing-dienst, daarentegen, volgt je overal waar je gaat. Zo is je onderneming helemaal klaar voor de werkplek van vandaag en morgen.

Meer weten over cloud printing? Zelf aan de slag met mobiel printen? Onze Welkomdesk helpt je graag verder!

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.