ENKEL NOG OP ‘PRINT’ DRUKKEN

SofXsolveIT-genomineerd-voor-gazellen-2019tware-as-a-Service en Hardware-as-a-Service zijn helemaal ingeburgerd. Ondertussen duikt ook Printing-as-a-Service op, onder de noemer Managed Print Service. Toch schuilen er addertjes onder het gras, niet in het minst de veiligheid.

Niets zo eenvoudig als een document printen. En toch wordt die shortcut of druk op de knop vaak gevolgd door ergernis en heel wat omwegen wanneer dat toestel niet doet wat het moet doen. “Dat is maar één van de frustraties die wij willen wegnemen door het beheer gedeeltelijk of helemaal over te nemen”, zegt Patrick Van Baelen, afgevaardigd bestuurder van XsolveIT, dat met ruim 30 jaar ervaring een stevige bekendheid verworven heeft.

Persoonlijk, professioneel en innovatief

De goede reputatie werd opgebouwd door het ondernemerschap van de medewerkers, die er via hun enthousiasme voor zorgen dat
de klant bij XsolveIT het beste van twee werelden vindt: een lokale dienstverlener die Xerox Platinum Partner is en op de technologische expertise van een gerenommeerde multinational kan rekenen. Ondertussen maken 4.000 klanten dagelijks van pakweg 7.000 printers gebruik. “We streven ernaar onze klanten maximaal te ontzorgen en mikken op een langetermijnrelatie: doorlichting en optimalisering van het printerpark, het opzetten van een printstrategie, de levering van verbruiksartikelen, een webshop voor papier & kantoorartikelen, technische interventies en een interne helpdesk”, legt afgevaardigd bestuurder Frank Flebus uit.

XolveIT organiseert daarnaast ook seminaries rond nieuwe evoluties. Terwijl een printer vroeger (domme) randapparatuur was, maakt die vandaag integraal deel uit van uw netwerk, met veel meer functionaliteiten dan de eerste multifunctionals. “De toestellen zijn nog intelligenter geworden, met complete integratie van workflows en snufjes als automatische herkenning, waarbij de scan van een document op basis van OCR (Optical Character Recognition) bijvoorbeeld onmiddellijk in de juiste servermap opgeslagen wordt”, verduidelijkt Flebus.

In de wolken

Aangezien steeds meer geïntegreerd en via de cloud verloopt, duikt omwille van de strengere privacywetgeving ook hier het
spook van de veiligheid op. Van Baelen: “Data moet versleuteld en beveiligd worden, papieren documenten horen achter slot en grendel, terwijl vertrouwelijke prints onbewaakt op een toestel blijven liggen, en niet enkel wanneer iemand die thuiswerkt de foute netwerkprinter kiest”.

Hij haalt aan dat u via Managed Print Service ook hier oplossingen aangereikt krijgt, met toestellen die uw documenten in de wachtrij pas afdrukken als u geïdentificeerd bent via een code, badge of vingerafdruk, enz. Daarbij is ook ecologisch printen aan de orde, door automatisch zwart-wit of dubbelzijdig te printen, eventueel zelfs met rechten per medewerker en rapporten die de bewustwording op een ludieke manier stimuleren.

Vanuit kantoren in Sint-Niklaas en Antwerpen levert XsolveIT zijn diensten momenteel vooral aan Vlaamse kmo’s. Van Baelen en Flebus zijn trots op de nominatie als Oost-Vlaamse Gazelle en richten hun blik na een aantal overnames nu op verdere groei, ook in het buitenland. “In een sector die als stagnerend of vervangingsmarkt bestempeld wordt, zien we ons met de evolutie in IT en de cloud een bredere rol spelen, waarbij Printing-as-a-Service op termijn kan uitmonden in Workspace-as-a-Service”, besluit Van Baelen.