xerox, print awareness, mps, managed print services

Covid-19 – Desinfectie printers & multifunctionals

Reinigings- & Ontsmettingsrichtlijnen

Xerox Printers en Multifunctionals

Omwille van de bescherming van de publieke gezondheid door het toedoen van SARS-CoV-2 virus en de COVID-19 besmetting, ook gekend onder de naam van Coronavirus, heeft XsolveIT samen met Xerox enkele richtlijnen opgesteld hoe klanten op de meeste effectieve manier hun Xerox printers en multifunctionals kunnen reinigen/ontsmetten om een gezonde werkomgeving te garanderen.

De richtlijnen

Volgende richtlijnen zijn van toepassing op de externe aanraakzones van printers en multifunctionals (zoals panelen, toetsen, schakelaars, aanraakschermen, deurgreep, informatieschermen).

  1. Draag latex/nitril wegwerphandschoenen wanneer u de reinigings- en ontsmettingsopracht start.
  2. Schakel het toestel uit, verwijder de stekker uit het stopcontact alvorens te starten. Opgepast, begin nooit met de reiningings- en ontsmettingsopdracht zolang het toestel onder stroom staat, dit kan electrocutie tot gevolg hebben.
  3. Bevochtig een zachte katoenen doek met een oplossing van 70% isopropyl alcohol en 30% water (ook gekend als schoonmaakalcohol). Opgepast, gebruik zeker geen papieren of papiergebaseerde doeken. Het katoenen doek is bevochtigd maar mag in geen geval druppelen of lekken omwille van overdadig vloeistofgebruik.
  4. Sproei nooit vloeistof direct op het toestel.
  5. Wrijf voorzichtig het bevochtigd doek over het te reinigen oppervlak.  Opgepast dat er geen vloeistof direct in het toestel of tussen te uitsparingen rond het paneel of de toetsen loopt.  Wanneer de reinigings- of ontsmettingsvloeistof in contact komt met andere onderdelen van het toestel, kan dit leiden tot oxidatie en dus schade of panne veroorzaken.
  6. Bij het reinigen van een aanraak- of informatiescherm, zorg dan steeds dat u in dezelfde richting wrijft, van boven naar beneden. Opgepast wrijf niet te hard over deze schermen want teveel druk kan zorgen voor krassen of zelfs breuk.
  7. Zorg dat de gereinigde oppervlakken volledig droog zijn alvorens u het toestel opnieuw aanschakelt. Er mag geen zichtbaar vocht meer aanwezig zijn wanneer u het snoer terug in het stopcontact steekt.
  8. Werp de latex/nitril handschoen weg na elke reinigingsopdracht.  Was uw handen nadat u de handschoenen heeft verwijderd.

Veiligheidsinstructies

Het is belangrijk dat er met isopropyl alcohol (schoonmaakalcohol) op een voorzichtige en veilige manier moet worden omgegaan.

  • Voorkom elk contact met de huid, de ogen en de kleding
  • Houdt het uit de buurt van elke vorm van hitte, vuur of ontbrandingsmechanisme;
  • Gebruik het in een ruimte met voldoende adequate ventilatie.
  • Sla het op in een koele, goed geventileerde ruimte.
  • Zorg dat de fles of flacon steeds goed gesloten is.
  • Mocht u toch in aanraking komen met isopropyl alcohol, was dan uw huid uitvoering met water en zeep.

Andere aandachtspunten

  1. Het gebruik van grote hoeveelheden alcohol kan resulteren in ontkleuring en beschadiging van het oppervlak. Zorg ervoor dat u bovenstaande richtlijnen nauwgezet volgt en start uit voorzorg de reiniging op de minste kwetsbare en zichtbare plekken.
  2. Volg de Xerox goedgekeurde en gedocumenteerde reiningingsmethodes voor onderdelen zoals aangegeven tijdens het normaal gebruik/onderhoud van de toestellen.

 

Heeft u specifeke vragen omtrent het onderhoud van uw toestellen, bel ons op 03 77 888 10 of noteer hier uw vraag.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.