Bezorgen printers je ook grijze haren ?

Managed Print Services: 

Slimmer, zuiniger en veiliger printen voor kmo’s

Weet jij hoeveel printers er in je bedrijf staan?

Weet jij hoeveel pagina’s er dagelijks worden afgedrukt op elk toestel?

Gebeurt het soms dat plots de toner op is omdat iemand die vergat te bestellen? Of geef je te veel uit aan toners omdat er meer wordt besteld dan nodig is?

Is je printer en je achterliggende netwerk beveiligd tegen cyberaanvallen?

Een afdoende antwoord op die vragen begint bij een goed beheer van je printerpark. Zo kun je als kmo aanzienlijk besparen op je afdrukkosten en je printers optimaal laten werken. Veel bedrijven hebben echter zelf de tijd niet om hun printerpark te beheren. De oplossing? Managed Print Services. XsolveIT zorgt voor een vlekkeloos beheer van je printers, terwijl je onderneming zich op haar core business kan focussen.

Laat je ontzorgen door een specialist

Bij Managed Print Services geef je het beheer van je printerpark uit handen aan een externe partij. Die kent de wereld van afdrukken uiteraard als geen ander en is uitstekend geplaatst om je te ontzorgen. Je printpartner zal eerst de huidige printsituatie in je kmo in kaart brengen. Hij verzamelt het aantal printers en gaat na welke concrete noden elke afdeling heeft op het vlak van drukken en kopiëren. Op basis van die informatie zit hij met je samen om een printstrategie op te stellen en te implementeren. Vervolgens neemt hij het volledige beheer van je printerpark over.

Verbruik opvolgen en automatisch verbruiksartikelen bestellen

Via Managed Print Services volgen jij en XsolveIT de status en het verbruik van elk toestel nauwkeurig op vanop afstand. De beheerder ziet meteen wanneer er een storing is en kan snel een technische interventie laten plaatsvinden. MPS volgt bovendien de capaciteit van verbruiksartikelen op en zal automatisch toner bijbestellen wanneer het nodig is. Je ontvangt niet veel later een pakket met toner, zonder dat je er zelf iets voor hebt moeten doen. Op die manier voorkom je een te grote voorraad toner of situaties waarin je plots zonder zit. Uiteraard heb je steeds de mogelijkheid om manueel toner bij te bestellen, bijvoorbeeld wanneer je een grote printopdracht verwacht. Op basis van analyses van het printgedrag in je bedrijf (link naar blogartikel ‘Weet jij hoeveel pagina’s je bedrijf afdrukt?’) kan je beheerder trouwens strategische suggesties doen om je te helpen besparen op afdrukkosten.

Afdrukken in alle veiligheid

XsolveIT zorgt er bovendien voor dat je in alle veiligheid kunt afdrukken, zonder dat iemand ongeoorloofde toegang tot je apparaten krijgt. Heel wat bedrijven investeren terecht in beveiliging van hun computers en netwerk, maar zien printers over het hoofd. Als die niet voldoende beveiligd zijn, vormen ze een zwakke plek in je IT-infrastructuur. Cybercriminelen zouden op die manier toegang kunnen krijgen tot gevoelige informatie, alleen al door te kijken wat wordt afgedrukt, gekopieerd of gescand. Dankzij MPS zijn ook je printers beveiligd tegen datarisico’s. XsolveIT implementeert bijvoorbeeld identificatiesystemen en houdt de firmware van al je toestellen up-to-date. Zo zijn ze steeds uitgerust met de nieuwste beveiligingsupdates. Op die manier kunnen jij en je werknemers in alle vertrouwen printopdrachten doorsturen naar je printers.

Wil je graag je printerpark in kaart laten brengen? Neem contact op!

https://www.xsolveit.be/managed-print-services/

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.